Commercieel / Niet-commercieel gebruik van foto's

Niet-commercieel gebruik

Sommige foto's van Tom Roeleveld worden aangeboden onder een Creative Common licentie. Per foto staat op Tom Roeleveld's Flickr pagina aangegeven welke licentievorm de foto heeft. Met Creative Common licenties is het mogelijk foto's te gebruiken op uw site voor bijvoorbeeld nieuwsberichten. De foto's van Tom Roeleveld worden altijd aangeboden in een Non-Commercial vorm; dit houdt in dat foto's niet voor commerciële doeleinden gebruikt mogen worden en niet op commerciële sites aangeboden mogen worden.

Onder commercieel gebruik wordt verstaan:

  • Het doorverkopen van de foto in digitale vorm of als afdruk;
  • De foto gebruiken als media in digitale of afgedrukte vorm ter ondersteuning van aangeboden diensten en/of producten.


Let op: u dient te allen tijde een naamsvermelding en een link naar de foto te zetten, zoals in onderstaand voorbeeld weergegeven: The Hague Skyline

 

The Hague Skyline door Tom Roeleveld


De licentie is op de betreffende Flickr pagina te herkennen aan het volgende logo: 
Wanneer u op de betreffende pagina op het logo klikt, wordt u doorgestuurd naar de Creative Commons pagina met alle detailinformatie rondom de licentie.

Commercieel gebruik

Mocht u de foto toch commercieel willen gebruiken, voor bijvoorbeeld als onderdeel van uw huisstijl of gebruik op uw website, neem dan contact op middels het contactformulier. In het geval u niet weet of het gebruik van de foto onder commercieel of niet-commercieel gebruik valt, kunt u ook contact opnemen middels het formulier. Mocht u een commerciële licentie aangeschaft hebben, dan bent u niet verplicht een naamsvermelding bij de foto te zetten.


Meer informatie over Creative Common licenties.